Dierenarts

Waarom met ons samenwerken?

Geneeskunde kan eenvoudig zijn, maar in sommige gevallen ook bijzonder complex. Het is niet altijd gemakkelijk om dit als dierenarts aan de eigenaar uit te leggen en vaak wordt het door de eigenaar zelfs incorrect beoordeeld als onkunde. het is gemakkelijker voor een derde (de specialist) om dit duidelijk te maken aan de eigenaar. Zelfs al denkt u dat een bepaalde eigenaar niet openstaat voor verwijzing, is het nog zinvol een verwijzing voor te stellen. Het alleen maar voorstellen op zich neemt druk weg, ook al beslist de eigenaar het niet te doen.

partnership
Partnership

Partnership waarbij we als doel voor ogen hebben de dierenartsen die met ons samenwerken succesvoller te maken.

vertrouwen
Vertrouwen

Zaken die door de eigenaar tegenstrijdig geïnterpreteerd kunnen worden, overleggen we alleen met de verwijzende dierenarts. Alles verloopt in onderling overleg.

correcteafhandeling
Correcte afhandeling

Indien nodig bespreken we wat de volgende stappen zijn en waar of hoe dit het beste gebeurt. Alles verloopt in onderling overleg. Niets wordt onafhankelijk door ons beslist.

plezier-voldoening
Plezier - Voldoening

Plezier hebben in ons werk is cruciaal bijna om het goed te blijven doen. Het gevoel goed bezig te zijn en te gaan voor een hoger niveau en betere dierzorg, gaat meestal gepaard met een gevoel van volgoening voor alle betrokken partijen.

openheid
Openheid

Wij hebben zeer graag feed-back en opmerkingen over zaken die ze liever anders zien en willen op de hoogte zijn van kritiek van eigenaars. Wij zijn ervan overtuigd dat dit cruciaal om te blijven groeien. Zonder kritiek kan je niet verbeteren.

rustinhethoofd
Rust in het hoofd

Twijfel zorgt vaak voor onrust. Samenwerking met een specialist neemt die onrust grotendeels weg. Ofwel is er een diagnose gesteld of de lijst van differentiaaldiagnoses veel korter geworden waardoor het veel gemakkelijker werken is. Je bent ook niet meer alleen met moeilijke patiënten.

bijscholing
Advies & bijscholing

Wij willen onze verwijzende dierenartsen ondersteinen en geven graag advies, ook als verwijzing geen optie is voor de klant. Daarnaast worden er vanaf oktober ook gratis filmreadings sessies georganiseerd. Als je op de hoogte wil gehouden worden, laat het ons weten via de contact pagina.

zonderoordeel
Zonder oordeel

Er wordt samengewerkt zonder oordeel. Iedereen heeft zijn systeem van werken, zijn moraal, zijn ethiek en zijn gevoel over wat de klant wil. Wij zijn er niet om daarover te oordelen.

Zin in een samenwerking?
Wij komen graag op gesprek. Zo kan u zien of wij in uw visie passen.

Contacteer ons Maak een afspraak

Hoe een patiënt verwijzen?
U geeft een folder mee aan de klant met alle informatie. De klant maakt zelf de afspraak indien hij dat wil.
U maakt voor uw klant een afspraak, liefst via de online agenda. Daarop vult u in:
  • uw naam
  • uw emailadres tenzij u voordien al heeft samengewerkt met ons
  • de naam en gsm-nummer van de klant
  • welk onderzoek
  • u kan ook de patiënten fiche als bijlage toevoegen

Contacteer ons

Bij een spoedgeval neemt u beter zelf contact op via telefoon of email. Wij houden elke dag enkele momenten vrij voor spoedgevallen.

U brengt de klant op de hoogte dat de hond nuchter moet zijn en niet mag plassen een uur voor het onderzoek en dat ze best met 2 personen komen.
Indien u naast de medische beeldvorming ook onze inbreng verwacht wat betreft volgende stappen, bijkomende onderzoeken of advies, stuurt u best de voorgeschiedenis en de bloedresultaten door.

Online agenda
Teleradiologie
… voor een online diagnose

U kan als dierenarts uw röntgenfoto’s doormailen ter beoordeling.
Er zijn ook abonnement formules. Voor meer informatie kan u best contact opnemen.
Interesse in onze andere diensten?

Cases
Bo blijft braken ondanks anti-braak medicatie.
Bo blijft braken ondanks anti-braak medicatie.
Vlekje
Vlekje heeft een voorgeschiedenis van chronisch overgeven sinds 3 maanden De laterale RX-opname is bizar. Het lijkt alsof er zich een blaasvormige lucht-gevulde structuur in het abdomen bevindt. De dierenarts denkt aan een abces en stuurt de RX door te beoordeling. Wat is het eerste wat je moet doen in dit geval?
Droeps is incontinent.
Droeps had paar maanden terug last van incontinentie. Hij druppelde vaak urine. Hij kreeg daarvoor medicatie en het urinedruppelen was opgelost. Sinds vandaag kon hij plots niet meer plassen maar de eigenaar vond wel enkele kleine plasjes in huis. De hond had duidelijk pijn volgens de eigenaar.