Is dit hart vergroot?

‘Is dit hart vergroot’, is het onderwerp van de eerste les in een reeks van 5 lessen over interpretatie van radiografieën.

Bepalen of een hart vergroot is op een röntgen-opname is erg uitdagend en helemaal niet gemakkelijk. Elk ras heeft een beetje zijn eigen typische schaduw. Het hart van York is helemaal anders dan dat van een Pointer bijvoorbeeld. Is de Vertebral Heart Score (VHS) altijd betrouwbaar? Wat zijn de valkuilen?

De lessen zijn steeds in kleine groepen van maximaal 20 deelnemers en zijn interactief. De deelnemers worden gestimuleerd om eerst zelf systematisch een röntgen opname af te lezen en te begrijpen vooraleer de sluier wordt gelicht, omdat dat de enige manier is om iets werkelijk te onthouden. Via cases worden alle aspecten van de röntgen interpretatie uitgelicht en besproken. De cursussen zijn speels, leuk, en bovenal bijzonder leerzaam!

De lessenreeks vindt plaats in Sint-Pauwels, Grouwesteenstraat 48 op donderdag ochtend van 9u00 tot 13u30.

Data: 21,28 november 2019 en 5,12,19 december 2019

Kost: 158 euro per les van 4,5 uur incl koffie, drank, talrijke versnaperingen en excl BTW. Inschrijven kan per mail naar info@dierenradioloog.be. U ontvangt dan een bevestigingsmail en een factuur. U kan enkel inschrijven voor de 5 volledige lessenreeks (790 euro).

Er worden EPB-punten toegekend.

21 november 2019
9u30 - 13u30
158€